Arquitectura


  • TORNEM A PARLAR DEL CAMPANAR DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON

    El campanar de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron tenia una estructura similar al del convent dominic de Santa Caterina de Barcelona, si bé no era tan alt, segons els cronistes de l’època.            Gravat francès del segle XIX. Santa Caterina.                     …


  • LES PLANTES DEL MONESTIR DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON

    Dissortadament, cal assenyalar de bon inici que no existeix cap plànol contemporani a l’existència del monestir i les descripcions de diferents viatgers o cronistes que el van veure dempeus no son tampoc massa específiques, i per tant no del tot concloents. Al mateix temps, cal dir que els dibuixos que es coneixen de Sant Jeroni…


  • SANT MIQUEL DELS REIS ANTIC SANT BERNAT DE RASCANYA

      El rei Pere III  va donar llicència gairebé a la fi del seu regnat a l’abat del monestir cistercenc de Valldigna, Arnau d’Aranyó, perquè edifiqués un monestir cistercenc proper a la ciutat de València (1383). Aquesta nova fundació anomenada de Sant Bernat de Rascanya va ser sempre modesta, fins i tot els materials amb…


  • SANT ONOFRE SEGONS EL PLÀNOL DE VICENÇ MARTORELL – Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

    L’ERMITA DE SANT ONOFRE SEGONS ELS PLÀNOLS DE VICENÇ MARTORELL L’antic camí que arrancava dels voltants de les cases d’en Badia vers el coll (Collserola) per continuar després vers sant Cugat, surt molt ben recollit en el plànol de Vicenç Martorell, elaborat entre els anys 1928-1934. També fa referència a unes ruïnes que s’hi troben,…


  • LES PRIMERES PROSPECCIONS AL VOLTANT DEL SANT SEPULCRE DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON

    En diverses ocasions hem tractat des d’aquestes pàgines de l’ermita del Sant Sepulcre de la Vall d’Hebron. Hem parlat sovint de com era, o millor encara, de com podia ser, sempre en base a cròniques o descripcions antigues. Ara toca parlar del que queda. El camí original d’accés a l’indret on es trobava l’ermita del…


Arquitectura

Els fins de l’associació són: La recuperació, salvaguarda i custòdia de les restes arqueològiques, materials i històriques de l’antic monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, amb la voluntat de dignificar i protegir l’espai natural ocupat per aquest monument. L’associació té vocació d’estudiar i donar a conèixer la història del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, preservant la seva memòria i museïtzant in-situ les seves restes per fer-les accessibles al públic.