Arqueologia


  • La salvaguarda reial de Sant Jeroni

    Video curt del museu de Martorell explicant breument el significat de la salvaguarda reial procedent de la Vall d’Hebron, símbol de la protecció reial de la qual el monestir en va fer profusió i bandera en el transcurs dels segles


  • CARTA OBERTA

    QUÈ CAL FER A PARTIR D’ARA AMB SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON? No hi ha cap mena de dubte en el fet que la creació de l’associació d’amics del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron ha suposat un revulsiu en tot allò que fa referència a la situació  prèvia en la qual…


  • Vistes panoràmiques de terreny entre blocs d’habitatges al barri de la Vall d’Hebron – Màxima definició Àrea del monestir

    Com dèiem el día 25 de setembre, tenim la imatge amb una millor resolució que ens permet observar el talús del monestir i altres detalls.


  • Setena Jornada de desbrossament – les evidències – Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

    Localització d’estructures de desaigua o magatzematge d’aigua annexes al distribuidor d’aigua.


  • Setena Jornada de desbrossament – Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

      l’Associació, i aquest cop amb el Consorci, es llança a una jornada d’entusiasme i descobriment mitjançant el desbrossament de les rodalies de l’àrea del monestir.   Esteu tots convidats a gaudir del paisatge i les vistes de l’antic monestir.   FEM-HO CORRER


  • L’ermita del Sant Sepulcre, episodi 6

    Seguim explorant racons que conformaven el recinte monàstic de la Vall d’Hebron. En aquest cas parlem de les ermites que envoltaven el monestir i especialment la del Sant Sepulcre. Consultem testimonis històrics que la descriuen, observem què en queda avui en dia i quines possibilitats hi ha de saber-ne més a través de l’arqueologia. https://media.blubrry.com/3727235/www.monestirvalldhebron.cat/wp-content/uploads/2024/08/de-vinyes-i-campanes-6.mp3Podcast:…


  • Acord amb la Parròquia de Sant Genís dels Agudells per la cessió de restes arqueològiques a la nostra entitat

    Es tracta d’un fragment de capitell i d’un fragment de columna octogonal que van formar part del desaparegut cenobi. S’ha de destacar el magnífic capitell que, malgrat l’erosió causada pel temps, permet veure la treballada ornamentació que tenia.


  • Arqueologia a la Vall d’Hebron: el pla director, episodi 5

    Un dels objectius principals de l’associació d’amics del monestir és promoure que es facin intervencions arqueològiques a l’entorn de l’antic monestir de la Vall d’Hebron per tal de rescatar aquelles restes que encara puguin quedar després de l’abandonament de l’espai, la construcció de la Rabassada i posteriorment de la benzinera. Per tal de garantir que…


  • L’ermita del Sant Sepulcre de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

    De les tres ermites existents al voltant del recinte monàstic de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, la més important fou sense cap mena de dubte la del Sant Sepulcre. La seva posterior destrucció arran de la desamortització no permet hores d’ara conèixer amb plena seguretat la seva disposició i estructura originals, aspecte aquest que…


Arqueologia

Els fins de l’associació són: La recuperació, salvaguarda i custòdia de les restes arqueològiques, materials i històriques de l’antic monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, amb la voluntat de dignificar i protegir l’espai natural ocupat per aquest monument. L’associació té vocació d’estudiar i donar a conèixer la història del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, preservant la seva memòria i museïtzant in-situ les seves restes per fer-les accessibles al públic.