-
PARLEM DE NOU DE LA BIBLIOTECA DE SANT JERONI
Sovint he asseverat, sense el coneixement suficient, que els monjos de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron tenien més cura de l’Arxiu que de la Biblioteca. Aquesta observació venia determinada per la coneguda estretor econòmica, gairebé endèmica que patia el monestir, cosa que feia que tinguessin un alt interès per mantenir ben resguardada tota…
-
Píndola – Uns dibuixos que documenten un fet, gràcies Eudald Canibell
Dibuixos de Eudald Canibell 2a. meitat s segle XIX. (aprox 1875/1876) Els dibuixos documenten un fet observable i que pot crear debat. La primera fotografia hi ha escrit “Ruinas de St. Geroni Vall d’Hebron – Abans de fer la carretera“. Això ens explica que la carretera encara no passava pel mig del monestir i…
-
Del camí romà de Collserola al seu pas pels Agudells. (Publicat el 16 octubre 2010 per Col.lectiu Cultural i Ecologista Agudells)
Són molts els historiadors que han escrit d’aquest, nostre estimat territori, d’antic anomenat Els Agudells, dels seus edificis religiosos, temples i ermites, dels masos i les fonts. No són tants però, els que han tractat en els seus textos de l’antic camí romà, que tot travessant el Coll de S’erola, unia l’antic Castro Octavianus, amb…
-
Hotel Restaurant Sant Jeroni i la casa d’en Badia que ha sobreviscut
L’hotel Sant Jeroni (Foto- Col·lecció Jordi Vila T.) Son moltes les implicacions i influències del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron a l’entorn. A mig camí del Tibidabo, just abans d’arribar a la benzinera, que roman estratègicament sobre les ruïnes del monestir, trobem a mà esquerre uns edificis. El més gran al…
-
Píndola – Antonio Ponz visità el cenobi un cop conegudes les bones referències que havia llegit
Dels molts viatgers il·lustrats del segle XVIII que van visitar Sant Jeroni de la Vall d’Hebron ho ha estat Antonio Ponz que en el seu Viatge a España fa referència a la seva visita al nostre monestir. VIAGE A ESPAÑA TOMO XIV Carta Tercera Fent referència a la visita que feu el P. Catmo…
-
Píndola – Què sabem de nou de Sant Josep Oriol?
La gran relació entre Sant Josep Oriol (1650-1702) i el nostre monestir. El catedràtic de la UAB Josep M. Gregori en els seus estudis sobre la família Milans de Canet de Mar, situa documents personals del sant a l’arxiu de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. Tot i així, s’ignora quina documentació era i quina sort…
Els fins de l’associació són: La recuperació, salvaguarda i custòdia de les restes arqueològiques, materials i històriques de l’antic monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, amb la voluntat de dignificar i protegir l’espai natural ocupat per aquest monument. L’associació té vocació d’estudiar i donar a conèixer la història del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, preservant la seva memòria i museïtzant in-situ les seves restes per fer-les accessibles al públic.
Podcast
Notícies
Altres
-
Devoció a Nostra Senyora del Patrocini en el Monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron
-
Jornada de desbrossament i neteja del camí cap a l’ermita del Sant Sepulcre – 22/03/2025
-
1835, la fi del monestir. Episodi 11
-
La salvaguarda reial de Sant Jeroni
-
El Lignum crucis del monestir a la revista “Reliquiae Sanctorum in Catalonia”