ÚLTIMES EXCAVACIONS A SANT JERONI

Crec d’interès donar a conèixer l’estat de les diferents excavacions arqueològiques portades a terme en l’església del monestir de Sant Jeroni de la Murtra. La relació (en concret) de les darreres excavacions efectuades va ser publicada a la revista del Museu de Badalona, Carrer dels Arbres nº 4, de l’any 1993.

L’església, tot i que posterior a la de la Vall d’Hebron, guardava amb aquesta una certa semblança estructural, (al meu entendre) així com també un nombre similar de capelles laterals. L’entrada dels monjos era pels peus de l’església, sota el cor, i donava directament al claustre, com  també ho feia la de Sant Jeroni de la V. Hebron. No cal dir que a l’igual de la Vall d’Hebron tenia una entrada lateral per als fidels. En fi, certes coincidències que si mai s’excava l’església de la Vall d’Hebron, quedaran aclarides o definitivament corregides. 
Sigui com sigui, mentre no arribi aquest moment, crec important que es conegui l’estat actual dels treballs arqueològics efectuats en el marc de l’església de Sant Jeroni de la Murtra, així com els seus resultats.

Lluís Jordà i Roselló

Document PDF accés

Publicada

a